Fuktskada - Massor med fuktskada

Åtgärder vid fuktskador

Åtgärda en fuktskada

Åtgärda en fuktskada

Det första du ska göra att själv försöka lokalisera orsaken till fuktskadan och därefter prova själv undanröja orsaken eller vattenläckan. Om du inte klarar detta så får du ta hjälp av något företag som arbetar med vattenskador, saneringen efter vattenläckor eller kontakta ditt försäkringsbolag.

Oavsett hur du avser att åtgärda fuktskadan är det nödvändigt att använda en avfuktare som torkar upp de delar som inte behöver bytas ut. Detta görs delvis för att undvika mögelangrepp senare.

Åtgärder för att undvika fuktskada

Åtgärder för att undvika fuktskada

Ett mycket bra sätt att undvika fuktskador efter renoveringar är att följa de krav som finns vid husbyggnationer. Framförallt är det i badrum det kan förekomma vattenläckor som orsakar stora skador som påverkar många andra delar av huset. För att undvika dessa skall du följa de olika föreskrifter som gäller fuktskydd och fuktspärr beroende på om det är gipsväggar eller betongväggar. Om du är det minsta tveksam hur man gör så anlitar du en firma som arbetar med att renovera badrum.

I fall du har tillgång till utrymmen bakom väggar, diskmaskinen eller under duschutrymmet är det mycket klokt att placera fuktsensorer på dessa ställen. Fuktsensorn, läckagevarnaren eller vattenlarmet, som även kallas dropp stopp, fungerar som ett brandlarm men reagerar då det blir fuktigt på den yta den är monterad. Med ett bra Litiumbatteri kan fuktsensorn fungera i 10 år vilket är en mycket billig försäkring mot omfattande reparationer efter fuktskador.


Allt du behöver veta om fuktskador

En fuktskada kan dyka upp där du minst anar det och där du minst vill ha den. Här kan du lära dig allt om att åtgärda en fuktskada och hur du undviker vattenskador.Meny - Fuktskada
Till förstasidan på www.fuktskada.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BadrumKökiPhoneNyheter