ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentKondensavfuktare - Bra info om kondensavfuktare
Fuktskada - Massor med fuktskada

Kondensavfuktare

Kondensavfuktare

En kondensavfuktare tar in varm fuktig luft i avfuktaren där den kyls av och kondensvatten bildas. Vattnet samlas antingen upp i ett kärl eller kopplas den direkt till ett avlopp. En avfuktare som kondenserar vattnet fungerar bra i mindre utrymmen och där temperaturen kring 15°C.

Denna kondensavfuktare har svårt att skilja ut vattnet om det är kallare eftersom kall luft inte kan ta upp lika mycket vatten som varm luft. Vid riktigt låga temperaturer kan avfuktaren haverera då det bildas is på kylrören. Kondensavfuktare låter både från fläkten som får luften att flöda och kompressorerna som driver runt köldmediet.

Placeringar av kondensavfuktare

Placeringar av kondensavfuktare

Bra placeringar för en kondensavfuktare är i tvättrum, badrum eller i köket där avfuktaren både har möjlighet att släppa ut kondensvatten i någon brunn och avfuktaren står i en miljö där den fungerar bra.

Du ska inte placera kondensavfuktare i en kall källare, på en kall vind eller i ouppvärmda torpar- och krypgrunder.


Allt du behöver veta om fuktskador

En fuktskada kan dyka upp där du minst anar det och där du minst vill ha den. Här kan du lära dig allt om att åtgärda en fuktskada och hur du undviker vattenskador.Meny - Fuktskada
Till förstasidan på www.fuktskada.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BadrumKökiPhoneNyheter