Fuktskada - Massor med fuktskada

Fuktskada i mobiltelefon

Fuktskada i mobiltelefon

Det är lätt att få en fuktskada på din mobiltelefon om du utsätter den för fuktig luft eller blött väder. Vatten- eller fuktskador är den vanligaste anledningen till att mobiltelefoner går sönder och dessutom ökar antalet fuktskador. Att få ut en ny telefon på garantin är utsiktslöst om den utsatts för fukt eftersom det finns många fuktindikatorer i telefonerna. Att få ut pengar från försäkringsbolaget är inte heller lätt eftersom många försöker få nya telefoner just på detta sättet.

Även om du inte tappat telefonen i poolen kan den lätt bli skadad av fukt. Detta beror på att den ej är helt tät och att fuktigheten i luften kan bilda kondens på en kall telefon. Speciellt på vintern ökar fuktskadorna eftersom när du pratat i mobiltelefonen utomhus blir den mycket kall och sedan går du in där telefon utsätts både för fuktig och varm luft.

Det finns vissa åtgärder du kan vidta för att undvika att din mobiltelefon blir fuktskadad och behandlingar du kan ta till om din telefon blivit vatten- eller fuktskadad.

För att undvika fuktskador bör du vintertid ha något vattentätt skydd runt din mobiltelefon. Detta kan vara en enkel plastpåse eller en dyrare speciellt anpassat fuktskydd.

Telefoner som blivit fuktskadade

Ifall din mobiltelefon redan har fått en fuktskada eller utsatts för vatten ska du göra följande:

  • Ta ut batteriet, simkortet och allt annat som kan tas bort så som skal och kåpor.
  • Lägg telefonen varmt, max 55 grader, under ett antal dagar eller en vecka.
  • Ladda upp batteriet några timmar och sätt på sedan telefonen och håll tummarna.

Allt du behöver veta om fuktskador

En fuktskada kan dyka upp där du minst anar det och där du minst vill ha den. Här kan du lära dig allt om att åtgärda en fuktskada och hur du undviker vattenskador.Meny - Fuktskada
Till förstasidan på www.fuktskada.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BadrumKökiPhoneNyheter