Fuktskada - Massor med fuktskada

Sorptionsavfuktare

Sorptionsavfuktare

En sorptionsavfuktare fungerar bra även för riktigt låga temperaturer. Sorptionsavfuktare fungerar bäst när det är varmt med fungerar fortfarande bra till -20°C.

En fläkt i avfuktaren blåser in luft genom undre delen av ett roterande hjul av kisel som finns i avfuktaren. Kisel har en förmåga att suga upp mycket fukt i förhållande till sin vikt.

En del av luften som gick in genom sorptionsavfuktare värms sedan upp och blåses tillbaka ut genom kiselhjulets övre del. Eftersom varm luft kan ta upp mer fuktighet än kall luft så har fuktigheten i rummet minskat. Den fuktiga luften blåses sedan ut av via en våtluftslang.

Fördel med sorptionsavfuktare

Fördel med sorptionsavfuktare

En annan fördel med sorptionsavfuktare eller som också kallas absorbtionsavfuktare är att det försvunnit luft i rummet via våtluftslangen vilket innebär att det har bildats ett undertryck. Genom att placera sorptionsavfuktare i krypgrunder och källare hindrar med denna unkna luft att kom in i bostadsdelen. Avfuktaren har både minskat luftfuktigheten och skapat ett önskvärt undertryck.

Sorptionsavfuktare håller normal dubbelt så länge som kondensavfuktare, 20 år jämfört med 10 år. Orsaken till detta är att sorptionsavfuktare inte har någon kompressor.


Allt du behöver veta om fuktskador

En fuktskada kan dyka upp där du minst anar det och där du minst vill ha den. Här kan du lära dig allt om att åtgärda en fuktskada och hur du undviker vattenskador.Meny - Fuktskada
Till förstasidan på www.fuktskada.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BadrumKökiPhoneNyheter