Fuktskada - Massor med fuktskada

Fuktskada på vind

Fuktskada på vind

Eftersom det oftast inte finns några vattenledningar på vinden så kan orsaken till fuktskador antingen vara inkommande vatten eller skador orsakade av fukt som skapats vid kondensering av varmluft på insidan av ett kallt yttertak.

För att undvika inträngande vatten som kan orsaka fuktskador vilka normalt inte täcks av försäkringar är det viktigt att kontrollera och byta det yttre tätskiktet i tid. Om taket består av spont, takpapp, läckt och takpannor så måste du lyftas på några av takpannorna varje år för att kontrollera hur taket mår.

Inne på vinden är det viktigaste att det finns en luftspalt mellan yttre delen av taket, t.ex. insidan av taksponten, och isoleringen. Om det inte finns en luftspalt kommer taket definitivt bli fuktskadat efter en tid.

Ett problem med vinden är att den kan stå orörd långa perioder vilket gör att fuktskadorna kan omfattande innan de upptäcks.


Allt du behöver veta om fuktskador

En fuktskada kan dyka upp där du minst anar det och där du minst vill ha den. Här kan du lära dig allt om att åtgärda en fuktskada och hur du undviker vattenskador.Meny - Fuktskada
Till förstasidan på www.fuktskada.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BadrumKökiPhoneNyheter